Notícies

Laura Barrera Martín
Llic. núm. 373

El cadell

En aquest article es pretén explicar quins són les cures que hem d'oferir al nostre cadell que compreu.

En el nostre primer dia de contacte amb el nostre cadell, el que segur que apreciarem és que està espantat, amb cara trista i apagada. Aquesta és una situació normal dins dels 2-3 primers dies de convivència amb LA SEVA nova família.

A mesura que passen les hores, ja veuran com comencen a agafar una tremenda confiança ... que pot arribar a desesperarles. Prepareu-vos per les primeres nits! El normal és que durant les primeres nits nostre cadell plori desconsoladament quan ho deixem només en alguna habitació per dormir. El que és MOLT IMPORTANT és que ningú de la família s'aixequi a consolar. Si ens aixequem cada nit, el nostre cadell plorarà cada nit perquè sap que si plora algú vindrà a acariciar i ell no estarà sol. El que hem de fer és NO aixecar! En una setmana com a màxim el cadell deixarà de plorar veient que el seu mètode per atraure vostra atenció no funciona

Una altra pregunta molt comú que ens podem fer és: què he de donar-li de menjar? Bé, els cadells ja poden deslletar de la mare a les 3 setmanes de vida, en aquest moment hem de començar a donar-li una alimentació a base de pinso especial per a cadells barrejat amb aigua, amb una freqüència de 3 vegades al dia fins que compleixi els seus 6 mesos d'edat. Si us plau, evitin donar-li llet, ja que pot provocar diarrees al nostre cadell.

A partir dels 6 mesos d'edat passarem a donar-li un pinso de manteniment amb una freqüència de 2 vegades al dia.

Quan és la primera visita al veterinari? És important que portem al nostre cadell al veterinari quan ens ho donin. A part de les cures d'alimentació i de maneig, cal:

  • -Desparasitar al nostre cadell, i
  • -Vacunar

ABANS de posar la primera vacuna, és molt important desparasitar o bé amb un xarop o bé amb pastilles, ja que sovint el nostre cadells presentaran paràsits en el tracte gastrointestinal. Quan ho desparasitemos pot ser que vegem en la femta uns cuquets blancs i llargs, en aquest cas trucar al vostre veterinari, ja que la desparasitació s'haurà de repetir.

Un cop desparasitat anem a iniciar un pla vacunal que començarà al mes i mig d'edat del nostre cadell:

-PUPPY: vacuna de la parvovirosi canina i del borm caní. Aquestes són les dues malalties que causen més mortalitat en els cadells desprotegits.

-Tetravalent: aquesta vacuna protegeix la parvovirosi, el borm, Leptospira, hepatitis i tos de les gosseres.

-Tetravalent: dosi recordatori de la primera.

Aquestes tres vacunes s'han d'administrar entre intervals de 15-20 dies entre elles.

És MOLT IMPORTANT,  

-No banyar el cadell fins que estigui vacunat.

-No treure a passejar al cadell fins que no estigui vacunat. La femta de gossos malalts són la via més important de disseminació de les malalties canines.

Un cop vacunat ja podem banyar-lo i treure'l al carrer a passejar.

La propera vacuna serà la antiràbica quan el cadell tingui 1 any d'edat. En cas que el nostre cadell mostri agressivitat, la vacuna se li posarà als 6 mesos d'edat per evitar qualsevol problema.

Signes d'alarma! En el moment en què el nostre cadell es mostri apàtic, sense ganes de menjar, o comenci amb vòmits i diarrea, si us plau NO ESPERAR! Vagi al seu veterinari com més aviat.

HORARIS CLÍNICA

Matins

Dilluns - dimecres - divendres:
11:00h. a 13:00h.

Tardes

De dilluns a divendres:
17:00h. a 20:00h.

Dades de contacte

Ctra. Boscos de Tarragona 2, Local 14 (Centre Comercial)

43007 Tarragona

Veure mapa

Tels. 977 208 516
629 369 472 (Urgències)

E-mail

Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.